tirsdag den 20. september 2016

98. kage: Bryllupskage og dåbskage i ét - eller en familiekage

Tiden flyver og min hukommelse bliver værre og værre ;o) Jeg lavede nedenstående kage i starten af august og jeg har imponerende nok fuldstændigt glemt hvad den indeholdte :o) Haha!

Anyway, Maja og Thomas skulle giftes, og deres lille søn Asle skulle døbes, men til kagen til den store dag, ville de gerne at den store pige i familien ikke blev helt glemt. Så derfor lød ønsket på en "familiekage" hvor alle var repræsenteret. Jeg synes det var var en skøn idé, og i det store hele var jeg ret tilfreds med kagen, og hvad jeg kunne forstå på Maja, så havde den også fået mange roser af gæsterne. Og det er jo altid rart.

Desværre blev billederne af den færdige kage ikke super gode, men med lidt god vilje kan man godt så helheden. Især må jeg indrømme, at jeg var ret begejstret for den lille pige, som jeg lavede som topfigur. På siden af kagen med flagranken blev idéen fra Line og Daniels kage kopieret med forbogstaverne fra brudeparret og dåbsbarnets navn.







mandag den 19. september 2016

Græske fladbrød - en anbefaling

Dette indlæg er på ingen måde sponsoreret, men blot en anbefaling af et skønt produkt, til når det skal gå lidt stærkt.

Hos Rema 1000 har de nogle vidunderlige græske fladbrød i både en lys og grov udgave, som efterhånden er blevet en fast del af vores madplaner. Det er meget forskelligt man kan bruge dem til, som nedenstående billeder også viser. Men udover det der er vist her har vi også brugt dem til pizzabund, som også var en stor succes!

Her med stegt kyllingefilet, stegte champignon, hjemmesyltede rødløg, hjemmelavet tzatziki og grønt.

Her med universalkød - aka flanksteak, diverse grønt, salsa og cremefraiche

Her med hjemmelavet tzatziki, græske kødboller, æble, feta og hjemmesyltede rødlæg.

Uh, jeg bliver helt sulten bare ved at kigge på billederne! Brødene skal penslet med en blanding af vand og olie og så varmes i ovnen.

Ungerne elsker dem og de kan gøre en ellers ret kedelig sandwich el. lign. meget mere spændende. Det gode ved denne type mad er også, at det er muligt for drengene selv at have stor indflydelse på hvad de vil have og samtidig også nogle gang udfordre demselv.

fredag den 9. september 2016

Randers Regnskov

Selvom jeg er født og opvokset i Randers, og egentlig forholdsvis tit er der, da hele min nærmeste familie stadig bor der, er det ikke mange gang jeg har besøgt Randers Regnskov. Jeg var der for en 10 år siden, men ellers ikke.

I år syntes jeg, at min far skulle have en lille fars dags gave, som ikke bare var en film eller en t-shirt, så jeg valgte at give ham en tur i Randers Regnskov sammen med undertegnede, husbonden, Mini og Junior. Den tur var vi på i vores sommerferie, og det var en rigtig dejlig tur :o) Vi købte faktisk et årskort, som desværre kun gælder kalenderåret og ikke et år fra udstedelse, men vi planlægger mindst et par ture mere i år, for det var et ret stort hit og ungerne elskede det, selvom der var MEGET varmt!

Junior rørte ved en slange! Det gjorde jeg også!!! Jeg HADER slanger, men tænkte at jeg ikke rigtigt kunne tillade mig at lokke ham til det, hvis jeg ikke også gjorde det selv!

 Til frokost fik vi noget ganske dejligt mad, dog mente husbonden også at vi skulle smage larver og græshopper. Min far og Mini ville ikke røre dem; jeg smagte en enkelt larve, men husbonden og Junior var mega seje og spiste faktisk ret mange!

Udenfor er der ved at være en del forskellige ting også, og det er noget så skønt at komme en tur udenfor, efter have været inde i de meget varme, tætte kupler.

De har også fået en jaguar og en panter udenfor. En panter, viser det sig, er ikke bestemt dyr, men derimod en meget mørk udgave af andre kattedyr - fx. jaguarer. Jeg har aldrig bemærket det før, men fordi den var så tæt på var det tydeligt at se, at den faktisk har pletter, men blot er meget mørk

Det eneste jeg var lidt træt af ved turen, og som vi måske burde have brokket os over, men som nu er for sent og egentlig bare er en principsag var, at når man har et årskort er der rabat både mad og souvenirs m.m. Alle andre steder jeg har været på det sidst - Legoland, Djurs Sommerland, Ree Park osv. har de altid spurgt i boder og butikker om man har årskort. Det gjorde i hvert fald 2 af dem i Randers Regnskov ikke, og jeg glemte det lige da jeg skulle betale maden. Da husbonden så kom hen for at hjælpe i samme øjeblik og spurgte om det, kunne det ikke lade sig gøre at få rabatten bagefter. Det er måske rigtigt nok, men det mindste de kan gøre, er da at spørge, især hvis det ikke kan lade sig gøre bagefter! Men heldigvis er det ikke noget der kommer til at stoppe mig fra at tage derhen i gen

søndag den 4. september 2016

Brownie-cheesecake med hindbær-mascarpone creme

En lille sommerferie blev pludselig til næsten to måneders blog pause! Jeg har haft en skøn sommer, og har en masse at fortælle om her på bloggen, men bare for lige at sparke tingene igang starter jeg med en lille kage ... som bestemt ikke var lille i smag eller mæthedsfornemmelse ;o)

Sidste år var jeg og de andre piger ikke med til Lyserød Lørdag, men i år har Bitten og jeg valgt at tage teten op igen, denne gang med selskab af Agnethe og en min søde veninder Karina, som til trods for hun ikke har en blog laver nogle skønne kager!!!

Nå men, en da for et par uger siden skulle vi snakke lidt planlægning til Lyserød Lørdag og man kan jo ikke have kage-damer på besøg og ikke servere kage. Jeg havde tilfældigt den originale opskrift på denne kage stående fremme, da husbonden udbrød - hvorfor har du aldrig bagt den for at jeg kan tage den med på arbejde???

Så jeg bagte den til mig og pigerne, men heldigvis var der en del tilbage, som han så kunne få med på arbejde :o)

Det var en mega god kage, men den var meget overvældende, så det er bestemt ikke de store stykker man kan spise!

Brownie-cheesecake med hindbær-mascarpone creme
Oprindeligt fra Dr. Oetker
12-15 stykker

Kiksebund:
250g digestive kiks
125g smeltet smør

Browniebund:
200g mørk chokolade
150g blødt smør
150g sukker
1 æg
75g mel

Cheesecakefyld:
400g flødeost (ikke light)
150g flormelis
1 stang vanilje eller 2 tsk vaniljesukker
2 æg

Hindbær-mascarpone creme:
1/2 liter piskefløde
250g mascarpone
1 spsk vaniljesukker
100 g sukker
1-1 1/2 dl kold hindbærpuré (eller anden puré af bær)

Tænd ovnen på 175 grader.

Beklæd bunden af en springform på ca. 24 cm med bagepapir. Blend kiks og bland dem med det smeltede smør. Pres det sammen i bunden af en springformen.

Smelt chokoladen over i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Pisk smør og sukker godt sammen med en håndmikser. Tilsæt ægget og pisk grundigt. Vend melet i blandingen og tilsæt derefter den smeltede chokolade. Pisk dejen godt op, så den bliver luftig og fordel dejen oven på kiksebunden.

Pisk flødeost, flormelis og vanilje godt sammen. Tilsæt æggene et ad gang og pisk grundigt efter hvert. Pisk til sidst blanding ved høj hastighed i et minut, så det bliver luftigt, men ikke for længe, da blandingen kan skille!

Fordel fyldet ovenpå brownie bunden og bag kagen i ovnen i ca. 35-45 minutter indtil den er fast at røre og let gylden rundt i kanten.

Afkøl kagen, dæk den til og sæt den i køleskabet i minimum 2 timer.

Smid fløden i fryseren i 20 minutter og hæld den derefter i en røremaskine sammen med sukker, mascarpone og vaniljesukker. Pisk blanding indtil den er lækker tyk og cremet. Tilsæt den kolde hindbærpure, rør indtil den er blandet i og fordel cremen oven på den afkølede kage.

Sæt kagen på køl natten over eller indtil den skal serveres. Pynt med hvad du har lyst til at bær og server straks.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...